CursussenInternetten → Gmail leren

Gmail leren


E-mails versturen gaat tegenwoordig steeds makkelijker, er is veel opslagruimte en u kunt enorme bijlagen bewaren en versturen. Een bekende aanbieder van Gratis e-mail is Gmail. Gmail is een gratis e-maildienst van Google.

Wilt u ook een account bij Gmail? volg onderstaande cursus.

Een Gmail account aanvragen
Een Gmail account is aanvragen is een simpele stap. Surf naar www.gmail.com en klik rechtsonder op de tekst "aanmelden voor Gmail"

U moet nu enkele persoonlijke gegevens invullen;
Uw voornaam, achternaam, uw gewenste gebruikersnaam(dit wordt tevens uw e-mailadres), uw wachtwoord, uw wachtwoord ter bevestiging, een bevestigingsvraag (wanneer u uw wachtwoord eventueel vergeten bent), een extern e-mailadres wanneer er problemen zijn met uw account, uw land en een woordvertificatie. Wanneer u alle gegevens heeft ingevuld, dient u onder de pagina op de button " ik ga akkoord. maak mijn account ".

Er komt nu een bevestiging naar voren dat u e-mailadres is aangemaakt. Klik op de link " ik wil nu graag mijn account bekijken "

Het hoofdscherm
U bent nu aangekomen in het hoofdvenster van Gmail, zie de onderstaande afbeelding.

Aan de linkerkant ziet u het menu van Gmail. U heeft hier de volgende opties:

Nieuw bericht - het versturen van een e-mail van uw e-mailadres naar dat van een ander. Vul bij aan, het e-mailadres in van degene die de e-mail moet ontvangen. Bij onderwerp voert u hetgene in waar de e-mail over gaat. Wanneer u klikt op " bestand toevoegen als bijlage " kunt u een bestand van uw computer toevoegen.


 

Mijn ster - Hier kunt u berichten een speciale status gegeven. Wanneer u op het sterretje voor een bericht klikt wordt deze een andere kleur. Vervolgens komt dit bericht in de map " mijn ster "

Chats - Wanneer u er voor kiest chatberichten van de google chat op te slaan, worden deze hier weergegeven.

Verzonden berichten - de berichten die u met Gmail heeft verzonden worden in deze map opgeslagen.

Concepten - Wanneer u een nieuw bericht aanmaakt en kiest voor " nu opslaan " wordt deze opgeslagen in de map concepten, vanuit de map concepten kunt u later weer verder met het e-mailbericht.

Alle berichten - een overzicht van alle e-mailberichten uit uw e-mailaccount.

Spam - Spam is ongewenste mail. Gmail heeft een filter, waardoor ongewenste mail wordt gecontroleerd. Indien de e-mail als ongewenst wordt gezien, komt hij in de map " spam "

Prullenbak - Mailtjes die u verwijderd worden in de prullenbak geplaatst. Mocht u per ongeluk een mailtje verwijderen dat u toch nog nodig heeft kunt u deze vanuit de prullenbak weer overplaatsen naar een andere map, wacht hier niet te lang mee want na 30 dagen wordt de prullenbak automatisch leeg gemaakt.

| Lees meer op de volgende pagina