CursussenSEO → Zoekmachineoptimalisatie - SEO

Zoekmachineoptimalisatie - SEO


Wanneer u een website heeft gemaakt is het natuurlijk van belang dat deze goed in de bekende zoekmachines, zoals Google gevonden wordt. Wanneer u uw website wilt optimaliseren voor de zoekmachines, volg dan onderstaande cursus.

1) Wat als eerst erg belangrijk is dat de broncode van uw website in orde is. De broncode is de opbouw van de pagina. De HTML dient te voldoen aan de zogenaamde W3C standaard. Het W3C (world wide wide consortium) is een internationale organisatie die de webstandaards en regels voor het internet definieert. Om te controleren of uw broncode voldoet aan de W3C standaard is er een speciale validator gemaakt. Klik hier om de validator te openen.

2) De inhoud van de pagina kunt u ook optimaliseren voor Google, dit doet u met de zogenaamde H1 t/m H6 opmaakmethode. H1 t/m H6 geeft de lettergrootte aan.
H1 is heel groot en H6 is heel klein.

Wilt u een tekst op uw site laten opvallen zet deze dan tussen de volgende tekenreeks in de HTML code:

deze tekst staat met hele grote letters


dit zijn hele kleine letters


3) Waarna de opbouw van de pagina gereed is dient u bovenaan de hoofdpagina tussen de  en  in de HTML enkele teksten te plaatsen:

De titel van de pagina:De inhoud van de pagina:


De beschrijving van de pagina:


De keywords van de pagina:


Wat moet Google van uw pagina indexeren:

Bij deze instellen wordt de index van uw site geindexeerd inclusief alles vervolgpagina's.

De taal van uw site:


De taal van uw pagina's:


Wanneer Google uw pagina opnieuw moet indexeren:


4) Om uw website te optimaliseren moet u de opmaak van de website in een stylesheet zetten. Een stylesheet is een apart bestand waarin de gehele opmaak van de pagina staat gedefigneerd. Meer over stylesheets leest u in onze cursus " een stylesheet maken "

Wanneer u gebruikt maakt van een stylesheet dient u het onderstaande stuk code in de HTML van uw pagina op te nemen.5) Nadat u bovenstaande stappen heeft uitgevoerd kunt u uw website aanmelden bij Google. Uw website aanmelden bij Google kan via deze link

Belangrijk is het ook om uw website aan te melden bij DMOZ. DMOZ is een index die allerlei kwalitatief hoge links inzamelt om deze vervolgens op hun site te plaatsen. Google en vele andere sites halen de links weer uit de DMOZ index. Uw website aanmelden bij DMOZ kan via deze link.

Ook het aanmelden van uw website bij de onderwerpen van de diverse linkpagina's zoals startpagina.nl of startkabel.nl is erg belangrijk.

6) Tenslote nog enkele tips en informatie over zaken die niet zijn toegestaan:

- Het plaatsen van verborgen teksten op uw pagina, met bijvoorbeeld zoekwoorden is niet toegestaan, Google ziet dit als SPAM en u loopt hiermee het risico om uit de zoekmachine verwijderd te worden.

- Wanneer u nieuwe pagina's aanmaakt is het belangrijk een zo'n duidelijk mogelijke naam aan de pagina te geven. Een pagina met daarop bijvoorbeeld vakantie's naar spanje, noemt u bijvoorbeeld vakantienaarspanje.html. Wanneer u uw website aanmeldt bij Google maakt u kans met het zoekwoord " vakantie naar spanje " hoger uit te komen.

- Uw website over het internet verspreiden is tevens erg belangrijk, hoe meer links op andere pagina's staan des te hoger kan uw website in Google naar boven komen.