CursussenHyves → Hyves gadget toevoegen

Hyves gadget toevoegen


In deze cursus leren we je hoe je een Gadget kan toevoegen binnen je Hyves pagina. Een gadget is bepaald programma of filmpje wat op een andere website staat en die je kan plakken binnen je Hyves pagina.

Stap 1

Log eerst in op je Hyves door je gebruikersnaam en wachtwoord rechtsboven in te vullen:

Stap 2

Kies bovenaan de optie 'mijn menu' gevolgd door 'mijn account'

Stap 3

Klik in het menu op de optie 'Toevoegen' gevolgd door gadget. 
U ziet nu het onderstaande scherm. Voer hier de Titel in van het filmpje en de code die hierbij hoort.
Voor de code volgt nu een aparte uitleg; bij vele site wordt een speciale code gebruikt waarmee het mogelijk is om bepaalde dingen op je profiel te plaatsen. Deze code wordt ook wel 'het insluiten van een object genoemd'. Dit klinkt moelijker dan dat het is want eigenlijk hoef je alleen maar te kopieëren en te plakken.

Een voorbeeld: ga naar Youtube.com en zoek op een filmpje. Vervolgens zie je naast het filmpje een code:

Kopieer deze code en plak deze in het vak 'code' op Hyves. Deze bovengenoemde soort code wordt voor de meeste gadgets gebruikt en voor andere sites werkt dit op dezelfde manier.

Onder het code vak kan je nog aangeven of iedereen de gadget mag zien of alleen je vrienden. Klik hier aan wat van toepassing is. Klik daarna op verstuur.

Stap 4De gadget is nu op je Hyves pagina geplaatst. Hyves heeft standaard ook een gallery waar je vele gadgets kan vinden. Voor deze gadget gallery zie dit overzicht