CursussenHardware → Webcam installeren

Webcam installeren


Met een webcam is het mogelijk om live met elkaar te praten/elkaar live te zien. Een webcam is ook handig in gebruik bij MSN messenger, zo kan je gemakkelijk chatten en live naar elkaar kijken.
De grote vraag bij de meeste mensen is: Hoe krijg ik een webcam werkend op mijn PC? In deze cursus zal dit uitgebreid worden verteld met behulp van enkele simpele stappen.

Stap1:
Installeer eerst de software voordat je de webcam aan gaat sluiten!
In deze cursus wordt uitgegaan van de Lifecam van Microsoft.

De meest moderne webcams werken via deze installatiemethode. Deze cursus is dus ook geschikt voor andere modellen/merken.

Stap2
Stop de bijgeleverde CD-rom in het CD-rom station van de computer. Automatisch zal er een bericht naar voren komen wat je wilt gaan uitvoeren. Klik op Setup.exe om de installatie van de webcam te starten.

 

 

Stap3
De installatie kan beginnen, het volgende scherm verschijnt. Klik op volgende.


 

Stap4
Vervolgens dien je eerst de voorwaarden te accepteren voor het gebruik van de software. Klik het vakje dicht ( zie de afbeelding hieronder ). Klik daarna op volgende.

 

 

Stap5
De installatie zal weer verder gaan. Zie de afbeelding hieronder.

 Alle bestanden worden nu geinstalleerd, dit kan even duren.

Stap6
Na de installatie, verschijnt het volgende scherm. De webcam mag nu aangesloten worden op de computer. Steek de platte stekker van de webcam in de USB poort en klik vervolgens op 'volgende'Stap7
Gefeliciteerd! De webcam is met succes geinstalleerd. Je kunt nu op 'finish' klikken om af te sluiten.

 

Stap8
Na de installatie staat er een icoontje op het bureaublad, klik op het icoontje om de webcam te starten, na het aanklikken zie je direct het beeld van de webcam.