E-mail account instellen Outlook Express

Als u net een nieuwe internetverbinding heeft ingesteld is de volgende stap het e-mailadres. De meeste mensen schrikken al als ze de brief van de provider zien met alle gegevens en wachtwoorden. Met deze cursus kunt u gemakkelijk uw e-mailadres instellen met bijbehorende functies.

Stap 1
Klik het outlook express icoontje op uw desktop aan. (staat dit icoontje niet op uw desktop? Klik dan op destart knop gevolgd door programma’s en daarna de regel Outlook Express

tekst

Stap 2
Klik in Outlook Express op Extra gevolgd door Accounts.   Klik in het scherm wat nu voor u staat op de knop
Toevoegen – Email

tekst

Stap 3
Vul in het scherm dat nu verschijnt de naam in dit u wilt laten zien aan degene die de email ontvangt. (voorbeeld: J. Jansen, Fam. Jansen enz.) Klik daarna op volgende.

tekst

Stap4
Vul uw e-mailadres in (staat vermeld op het gegevensblad van uw provider. Voorbeeld: uwnaam@provider.nl). Klik daarna op volgende

tekst

Stap5
Vul hier de gegevens in van de mailserver van de provider.
Inkomende mail POP3 (meestal: mail.provider.nl)
Uitgaande mail SMTP (meestal: mail.provider.nl)

Klik vervolgens op volgende

Stap6
In het scherm dat nu komt moet u uw accountnaam en wachtwoord van uw provider invullen. Dit staat vermeld op de brief van uw provider. Meestal is dit: uwnaam@provider.nl met een wachtwoord dat staat vermeld op de brief van uw provider.

tekst

Klik na het invullen op volgende

Stap7
Klik op voltooien!

tekst

Uw e-mailadres is nu ingesteld. Klik bovenaan op extra gevolgd door verzenden/ontvangen. Uw mail wordt nu opgehaald van de server van uw provider!