Google Chrome installeren

Sinds enkele maanden heeft Google een eigen browser geintroduceerd. De nieuwe browser van Google heet Chrome en heeft verschillende voordelen in vergelijking met andere browsers, zo zijn de opties zo veel mogelijk geminimaliseerd om de browser zo overzichtelijk mogelijk te houden.

In deze cursus laten we zien hoe Google Chrome geinstalleerd moet worden.

1) U kunt Google Chrome downloaden door hier te klikken.

2) Op de website verschijnt een melding of u de installatie wilt uitvoeren. Klik op de button uitvoeren, vervolgens wordt de browser gedownload en krijgt u daarna de melding dat de installatie is voltooid.

3) Na de installatie opent automatisch de browser. Zie het onderstaande voorbeeld.

Google Chrome is op het eerste gezicht erg simpel ingedeeld. Bij het openen van de browser opent eerst een overzicht van de meest bezochte websites. Dit werkt erg bevorderlijk omdat je op deze manier veel sneller bij je favoriete website bent.

Hieronder zullen we een kort overzicht geven van de belangrijkste functies:

Incognito modus
Zoals de naam als zegt, met de incognito modus kunt u anoniem surfen. Dit houdt in dat de browser geen informatie zoals cookies etc. van de webpagina opslaat op uw computer.

  

Om de incognito modus te starten klikt u rechtsbovenin op het icoontje van het “blaadje” en kies u vervolgens voor “nieuw incognitovenster”

Nieuw geopend tabblad loskoppelen
Om een nieuwe tabblad te openen klik dan op het plusje naast het huidige tabblad.

Klik op het tabblad en houd de muisknop ingedruk, vervolgens kunt u het tabblad losslepen.

Gegevens uit andere browsers importeren
Wanneer u gebruikt maakt van Google Chrome is het natuurlijk handig als de gegevens uit uw huidige browser geimporteerd kunnen worden. Dit doet u als volgt: Klik op het “gereedschap” icoontje en kiest vervolgens voor “bladwijzers en instellingen importeren”

U ziet nu het scherm hieronder verschijnen.

  

Selecteer de gegevens die u wilt importeren, en klik daarna op de button “importeren”. Vervolgens staan de gegevens in Google Chrome.