Hyves leren

Hyves is een rage, steeds meer mensen worden lid. In deze cursus leggen we uit hoe Hyves werkt zodat u ook aan het Hyven kunt gaan.

Een korte introductie

Wat is Hyves?
Hyves is een sociaal netwerk. Hyves komt van het woord hives, dit betekend bijenkorven. Hives.nl bestond al, en toen is er gekozen voor Hyves.nl. Op Hyves kan je je aanmelden en contact leggen met vrienden, of nieuwe vrienden maken. Hyves heeft heel veel functies, zoals een fotoalbum, een blog (soort dagboek), video’s, een chat en meer.

Aanmelden bij Hyves.nl

Om te kunnen beginnen met Hyves dien je eerst lid te worden. Via de volgende link hyves.nl/subscribe kan je het aanmeldformulier openen.
Vul dit formulier in en klik op Aanmelden. Gebruikersnaam wordt ook de url naar jouw eigen hyves.

Je eigen Hyves.nl

Na het aanmelden kan je met je gebruikersnaam en wachtwoord inloggen bij Hyves. Ga naar www.hyves.nl en vul bovenin de inloggegevens in. Eventueel kun je de online status wijzigen. Als deze op online staat kunnen hyvers die vrienden zijn zien dat je online bent. Klik hierna op Ok.

inlogvenster hyves

Na het inloggen verschijnt het welkomstvenster. In dit venster zijn meerdere opties. Je kunt hier zien wie er jarig is of binnenkort jarig is. Je kunt direct naar je hyve gaan door op “mijn hyve” te klikken. Ook kun je hier doorklikken naar je foto’s en video’s, tips, profiel, marktplaats, blog en events. Ook het toevoegen van een nieuw item is hier mogelijk. Verderop bespreken we de verschillende opties.

welkom
Navigeren in Hyves – Mijn menu

menu

Bovenaan de site bevindt zich de navigatie. Hyves werkt met “mijn menu”. Als je hier op klikt ontvouwt zich het menu. In dit menu kan je kiezen wat je wilt doen. Het is duidelijk ingedeelt en spreekt eigenlijk voor zich. Als we het in de cursus over een bepaald item hebben is deze terug te vinden in mijn menu.

hyves mijn menu

Vrienden

Op hyves kan je mensen opzoeken en toevoegen als vriend. Bovenaan de site, naast uw naam, staat tussen haakjes hoeveel vrienden u op dat moment heeft.

Vrienden toevoegen via e-mail adres
Ga met de muis op Vrienden staan en klik dan op Wie is er lid. Als je gebruik maakt van Hotmail, Gmail, Outlook of Yahoo mail kun je klikken op de bijbehorende button, volg daarna de stappen om vrienden uit je adressenlijst toe te voegen aan je hyve. Handmatig een e-mail adres toevoegen kan ook, klik hiervoor op Zelf invoeren.

Vrienden zoeken
Vrienden zoeken kan met het zoekveld op de site. Voer de naam in van de persoon die je zoekt en eventueel de woonplaats om het aantal resultaten te beperken en klik op Ok. De gevonden personen worden getoond. De gezochte persoon niet gevonden? Klik dan op geavanceerd zoeken. Hier kan je meer zoektermen aangeven, zoals woonplaats, leeftijd en geslacht.

zoeken

Toevoegen als vriend
Heb je de juiste persoon gevonden? Klik dan op “Voeg toe als vriend” om deze persoon aan je vriendenlijst toe te voegen.