iTunes installeren

In deze cursus gaan we iTunes installeren.

1) Ga naar de iTunes website en klik op downloaden, of op deze link: iTunes downloaden . Kies de juiste versie en vul je e-mail adres in. Kies ook of u informatie en nieuws wilt ontvangen. In deze cursus willen we dat niet en zetten we de vinkjes uit. Druk daarna op Download nu.

iTunes downloaden

2) Start de installatie van het gedownloade iTunes programma en druk op volgende.

iTunes installeren beginscherm

3) Lees de licentieovereenkomst voor iTunes installeren en markeer het blokje akkoord indien u hiermee instemt. Klik daarna op volgende.

iTunes licentieovereenkomst

4) U kunt nu enkele installatie opties weergeven. Kies de gewenste opties en druk op Installeren zodat iTunes kan gaan installeren.

iTunes installatie opties

5) iTunes is nu klaar met installeren en staat op uw computer. Druk op voltooien en start iTunes indien dit niet automatisch gebeurt.

iTunes geinstalleerd

6) U krijgt nu de licentieovereenkomst te zien. Als u akoord gaat kunt u kiezen voor akkoord om door te gaan.

iTunes overeenkomst

7) iTunes gaat nu configureren, klik op volgende.

Welkom bij iTunes

8) U krijgt nu de mogelijkheid om te zoeken naar muziekbestanden die al aanwezig zijn op uw computer. Deze kunnen dan toegevoegd worden aan uw iTunes bibliotheek. Indien u dit wilt kunt u de vinkjes laten staan en op volgende klikken. Wilt u dit niet dient u de vinkjes weg te halen.

iTunes muziekbestanden zoeken

9) U kunt iTunes ook uw bestandsnamen laten bijwerken als u dit in iTunes wijzigt. Wil u dit kies dan Ja. Doet u liever alles handmatig kies dan voor Nee. Klik op volgende.

iTunes map bijwerken

10) iTunes gaat nu uw computer doorzoeken op muziek en hierbij illustraties downloaden. Dit kan een tijdje duren. Hierna is iTunes klaar voor gebruik en kunt u uw iPod volzetten met muziek! Klik op voltooien.

iTunes albumillustraties downloaden