Printen naar PDF

In deze cursus leggen we uit hoe je kunt printen naar een pdf bestand. Het is mogelijk om een PDF printer op de computer te installeren. Een PDF printer doet zich voor als een gewone printer en printen gaat dus ook op dezelfde manier, alleen de PDF printer print naar een PDF bestand in plaats van naar papier. Zo kan je dus zelf gratis PDF bestanden maken.

Het programma dat we in deze cursus gaan gebruiken heet CutePDF, dit is freeware (gratis software) en kan je downloaden via de site van CutePDF of direct via deze link.

1) Download het bestand en start de installatie.

2) Klik in het welkomstscherm op “Next”.

3) Klik op “I accept the agreement” en klik daarna op “Next”.

cutepdf licentie

4) Haal alle vinkjes weg die nu in beeld komen. Als je deze zou laten staan krijg je een toolbar op je pc terwijl we alleen maar PDF willen printen, dus alles uit en klik op “Next”.

cutepdf toolbar

5) Klik op “Install” om de installatie te starten.

6) Het kan zijn dat er nog een convertor nodig is, als deze vraag komt klik dan op “Ja”. De installatie is hierna klaar.

cutepdf setup

Na de installatie krijg je als je in een programma, zoals Word, op printen klikt een nieuwe printer in je keuzelijst. Kies voor CutePDF Writer indien je een PDF van je bestand wilt maken.