Achtergrond van foto veranderen

Deze cursus zal beschrijven hoe het doormiddel van Photoshop mogelijk is om een foto een andere achtergrond te geven.

1) Open photoshop, en open een afbeelding door te klikken op: file –> open.

2) Klik vervolgens op image gevolgd door extract. Je ziet nu het onderstaande scherm

  

3) Aan de linkerkant van het scherm staat standaard de brush geselecteerd. Hiermee gaan we straks langs het gedeelte van de afbeelding, zodat er later een nieuwe achtergrond kan worden toegevoegd. Aan de rechterkant van het scherm staan alle instellingen standaard goed, wanneer u een grote afbeelding wilt uitsnijden kunt u de grootte van de brush wijzigingen. Dit kunt u doen in het onderstaande instellingen menu:

 

4) We gaan nu beginnen met het selecteren van het gedeelte waarvoor een nieuwe achtergrond moet komen. Klik hiervoor aan de zijkant van het te selecteren gedeelte en gum rond de afbeelding heen, zie hieronder:

Zorg ervoor dat je zo dicht mogelijk tegen de afbeelding aan zit met de brush, dit zorgt ervoor dat er zo min mogelijk van buiten de afbeelding wordt meegenomen.

5) Wanneer we klaar zijn met het selecteren van de afbeelding klik dan op het volgende icoontje:  . Klik vervolgens met het emmertje binnen het rode kader, nu zie je de volgende afbeelding:

  

6) Klik nu aan de rechterkant van het venster op OK en de afbeelding zal in een nieuw document worden geopend.

  

Bij foto’s met een vrij egale achtergrond is er om de foto meestal geen ” ruis ” te zien, voor deze cursus heb ik een foto uitgekozen met een wat drukke achtergrond. Na het extracten zie je dat er nog wat ruis te zien is rond te foto. Dit kan je wegwerken met de gum tool: 

7) Wanneer de ruis is weggewerkt open je de gewenste achtergrond die je wilt gebruiken ( File –> open)
Sleep nu de tijger uit de bewerkte afbeelding naar de achtergrond.

 

Zie het resultaat!