Objectief veranderen

Het voordeel van een spiegelreflex camera is dat je er verschillende objectieven voor kunt krijgen. Op de body dient u de objectieven op een standaard manier te plaatsen/draaien.

Een spiegelreflex wordt meestal standaard geleverd met een 18 – 55 mm objectief. Wilt u weten hoe u een ander objectief kunt plaatsen? Volg onderstaande stappen.

1) Hieronder ziet u een plaatje van een Canon Eos 400D. U kunt het 18 – 55 mm objectief verwijderen door het aangegeven knopje in te drukken en vervolgens het objectief een slag naar links te draaien. Uw lens is nu afneembaar.

  

2) Uw objectief is nu losgekoppeld en u kunt nu een ander objectief gaan plaatsen. Berg uw losgekoppelde objectief goed op. Plaatst het kapje over het objectief om stofinval tegen te gaan.

3) U kunt nu het andere objectief gaan plaatsen. Let er op bij het plaatsen dat de rode stip op het objectief precies in lijn geplaatst wordt met de rode stip op de body. Dit is erg belangrijk. Wanneer uw objectief volledig in de kit is geplaatst, draait u deze naar rechts, totdat deze is vastgeklikt.

4) Uw objectief is geplaatst, en u kunt het toestel nu inschakelen voor het maken van foto’s!