Extra geheugen plaatsen

Steeds meer programma’s hebben veel geheugen nodig om soepel te werken. Ook Windows Vista werkt pas echt lekker met 2GB aan geheugen. Het tekort aan geheugen is niet moeilijk op te lossen en kost tegenwoordig ook niet heel veel meer. 1 GB geheugen kost ongeveer 12 euro en 2 GB kost ongeveer 22 euro. Oudere types geheugen zijn wel iets duurder, maar nog niet zo duur om het niet te doen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Durft u het niet aan om uw pc open te maken, ga dan langs uw computerwinkel en laat het geheugen bijplaatsen. Vaak rekenen ze hier weinig tot geen kosten voor. Durft u het wel aan? Lees dan verder!

Allereerst moet je weten welk type geheugen in uw computer zit. Er zijn 4 types; SD-RAM, DDR (ook wel DDR1), DDR2 en DDR3. DDR3 is nog niet veel gebruikt. De meeste pc’s van rond 2007/2008 zullen gebruik maken van DDR2. In het boekje van uw pc/ moederbord staat vaak ook welk type erin zit.

Als je de pc open gaat maken dien je jezelf te beschermen tegen ESD, statische schokken. Deze kleine stroomschokjes kunnen overslaan naar de pc en zo hardware beschadigen. Dit is op te lossen met een polsbandje. Dit polsbandje bevestig je aan de pc en om je pols. Nu kun je veilig aan de slag. Vergeet niet de stroom los te koppelen, dus alle stekkers uit de pc halen en nog even op de aan knop drukken zodat ook het laatse stroom weg is.

1) Maak de pc open

2) Lokaliseer het geheugen en maak wat ruimte

3) Plaats het nieuwe geheugenbankje in het vrije slot. Let erop dat de pinnetjes op de juiste plek zitten!

4) Druk zachtjes het geheugen in het vrije slot totdat de sluitingen aan de zijkant dichtzitten.

5) Controleer of alles goed zit en sluit de kast weer.

6) Sluit alles weer aan en start de pc, controleer wederom of het geheugen erbij staat.