Skype downloaden en installeren

In deze cursus gaan we Skype installeren.

1) Ga naar de website van Skype om de software te downloaden door op de volgende url te klikken: Skype.com

2) Klik op de Skype website op de knop Nu Downloaden.

Skype downloaden

3) Waarschijnlijk krijgt u bovenin een balk van de pop-up blocker. Klik op de blauwe balk bovenin en kies “Downloaden van bestand wordt geblokkeerd” en dan “Bestand downloaden”.

popup skype

4) Klik nu op uitvoeren en hierna nog een keer op uitvoeren om de installatie van Skype te starten.

5) Selecteer nu de gewenste taal en klik op “Akkoord – installeren”.

selecteer taal

6) Nu moet je enkele gegevens invoeren. Voor je naam in en kies een Skypenaam, dit zal jouw “online telefoonnummer” worden. Deze naam mag nog niet in gebruik zijn door iemand anders, het kan dus even duren voor je een goede naam hebt verzonnen. Voer ook een wachtwoord in en bevestig deze nogmaals. Zorg dat het vinkje bij akkoord aanstaat en klik op volgende. (als je al een Skype-account hebt kan je meteen op Meldt u aan klikken)

skypenaam

7) Voer nu je e-mail adres in en kies Land/ regio en voer je plaats in. Als je het vinkje “Automatisch aanmelden als Skype start” aan hebt staan kom je automatisch online op Skype zodra Skype start. Klik op aanmelden.

email skype

8) Zodra je onderstaand scherm krijgt kan je klikken op “Controleer of uw geluid werkt”

skype installeren

9) Praat om te testen of de microfoon werkt. Zie je geen groen balkje bewegen, selecteer dan een andere microfoon in gebruik. Als je geluid hoort klik je op Ja om de speakers te testen, volg de stappen, Skype is nu klaar voor gebruik!

geluid skype