E-mailaccount instellen

In deze cursus laten wij u zien hoe u een e-mailaccount in kunt stellen met behulp van het programma Outlook. 

1) Start Outlook op door te klikken op start –> programma’s –> Microsoft Office –> Microsoft Outlook 2007

2) Outlook start op en u ziet het onderstaande scherm

3) Klik bovenin op extra gevolgd door accountinstellingen. Er verschijnt nu een scherm met diverse tabbladen. Zorg dat u het tabblad e-mail heeft geselecteerd en klik op de button ” nieuw “

4) De automatische wizard e-mailadres instellen start. Hier zullen wij geen gebruik van maken. Zet een vinkje bij ” serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren. ” en klik op volgende.

Het is bijvoorbeeld erg handig om het e-mailadres van uw internetprovider in te stellen binnen Outlook. Deze cursus is geschreven voor degene die niet gebruik wensen te maken van webbased mail. Webbassed mail is bijvoorbeeld G-mail of Hotmail.

5) Klik het rondje dicht voor ” internet -mail ” en klik op de volgende button.

6) Vul in het scherm dat nu verschijnt de gegevens van het e-mailaccount in:

Vul uw naam en e-mailadres in. E-mailadres altijd in deze vorm: naam@voorbeeldemail.nl
Bij servergegevens maakt u gebruik van POP3, server voor inkomende e-mail zie gegevens van de provider. Dit is meestal mail.provider.nl of pop.provider.nl.

De aanmeldingsgegevens zijn meestal: uwnaam@provider.nl en uw wachtwoord. Deze gegevens zijn allemaal te vinden op de door de provider meegeleverde papieren.

Wanneer u alles heeft ingevuld kunt u klikken op volgende.

7) U krijgt nu de melding dat de procedure is voltooid. Klik op de button voltooid en het venster zal verdwijnen. Om de mail op te halen klikt u bovenaan op de button extra –> verzenden/ontvangen –> alles verzenden/ontvangen.

Uw e-mailadres is nu ingesteld.