Tweetdeck installeren

In deze cursus gaan we Tweetdeck installeren. Tweetdeck is een applicatie waarmee je onder andere Twitter berichten kunt lezen en je Twitter account kunt beheren. Ook andere social media, zoals Facebook kan je hiermee bijhouden.

1) Ga naar de website van Tweetdeck om het programma te downloaden.

2) Klik op “Download nu”.

Tweetdeck downloaden

3) Tweetdeck vereist Adobe AIR. Als er nog geen Adobe AIR op de computer staat verschijnt er een venster om dit te installeren. Klik dan op “Ja”. Bevat de computer al Adobe AIR? Ga dan direct naar stap 4.

4) Er verschijnt nu een bevestiging om Tweetdeck te installeren. Bij de uitgever moet Tweetdeck Inc staan. Klopt dit, klik dan op “Installeren”.

Tweetdeck installeren

5) Kies eventueel andere installatievoorkeuren en klik op “Doorgaan”. In deze cursus laten we dit allemaal standaard.

Tweetdeck installatievoorkeuren

6) Klik op “Ik ga akkoord” om de Adobe AIR voorwaarden te accepteren.

7) Nu kan er een Twitter account toegevoegd worden aan Tweetdeck. Klik op “Add Twitter” om het account toe te voegen. Vul uw Twitter gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op “Submit”.

8) In principe is Tweetdeck nu klaar voor gebruik. Er is nog de mogelijkheid om een Tweetdeck account aan te maken om uw account te synchroniseren op meerdere computers en om automatische berichten te activeren. Wilt u dit? Klik dan op “Sign up now”, kies anders “Skip this step” om dit over te slaan.

Tweetdeck account aanmaken

9) Heeft u ervoor gekozen om een Tweetdeck account aan te maken vul dan nu uw gegevens in en klik op “Create account”.