Zoeken op Twitter

Hoe kun je alle berichten op Twitter doorzoeken? In deze cursus gaan we zoeken op Twitter uitleggen. Het is eigenlijk heel eenvoudig. Volg de stappen en leer meer:

1) Ga naar de Twitter zoekmachine.

zoeken op twitter

2) Voer je trefwoord in en klik op Search.

De zoekresultaten verschijnen nu. Je kunt dit nog specifieker maken door een taal mee te geven, bijvoorbeeld alleen de Nederlandse tweets laten zien.

3) Klik voor talen aan de rechterkant bij “Show tweets written in” op het keuzemenu om een taal te selecteren waarin je wilt zoeken op twitter. Je krijgt nu alle resultaten in de gewenste taal.

twitter taal

Twitter Search plugin

Het is ook mogelijk om de Twitter Search plugin te installeren. Hiermee kan je via je browser, bijvoorbeeld Internet Explorer of Firefox, in het zoekvenster zoeken op twitter. Volg onderstaande stappen om dit te installeren:

4) Klik onderaan het twitter zoek scherm op “Install Search plugin”.

twitter zoek plugin

5) Bevestig nu dat je de Twitter zoekmachine wilt toevoegen aan je browser door te klikken op Toevoegen.

Wilt u deze zoekmachine toevoegen

6) De Twitter zoekmachine is nu toegevoegd aan de browser. Je kunt deze selecteren door naast het zoekvenster op de pijl te klikken en te kiezen voor Twitter Search.

Twitter plugin selecteren

Je bent nu helemaal klaar om te zoeken in Twitter. Wil je meer functies en geavanceerder zoeken in Twitter klik dan voor het zoeken op “Advanced Search”.