Webshop maken

In deze cursus bespreken we de mogelijkheden voor het maken van een eigen webshop.

Er zijn voor het maken van een webshop globaal drie opties:

  1. Zelf een webshop maken.
  2. Een kant-en-klaar pakket afnemen.
  3. Webshop laten maken door een professional.

We bespreken hieronder kort de drie opties.

Optie 1, zelf een webshop maken:

Als u handig genoeg bent om zelf aan de slag te gaan met de technische kant is het mogelijk om zelf een webshop op te zetten. Hiervoor heeft u verstand van HTML, CSS, FTP en MySQL nodig. Heeft u dit niet, sla deze optie dan snel over, een fout in uw webshop komt namelijk niet goed over.

Zelf een webshop maken kan op basis van open source pakketten. Deze zijn na het installeren zowat meteen klaar voor gebruik, alleen moet je wel de lay-out aanpassen om de winkel naar de eigen hand te zetten. Ook kan je modules toevoegen om zo betalen via ideal te implementeren. Het voordeel van zelf een webshop maken is dat u alles zelf kunt bepalen en de kosten laag zijn, het nadeel is dat er heel veel tijd in kan gaan zitten en u wel over de benodigde kennis (of geduld) moet bezitten.

De meestgebruikte webshop pakketten zijn:

osCommerce

Magento

OpenCart

VirtueMart (i.c.m. Joomla)

Zen Cart

PrestaShop

Test de webshops eens uit en bekijk hun mogelijkheden voor je het echt in gebruik wilt gaan nemen, achteraf overstappen op een ander pakket is een hoop werk.

Optie 2, een kant en klaar pakket afnemen:

Heb je geen technische kennis en is je budget niet groot genoeg om maatwerk af te nemen? Dan kun je kiezen om een kant en klaar pakket af te nemen. De layout is meestal standaard en de opties zijn wat beperkter, maar de shop is snel online en werkt gemakkelijk. Vaak betaal je een vast bedrag per maand. Als de shop goed gaat lopen is een kant en klaar pakket vaak niet goed genoeg meer.

Enkele bedrijven die dit aanbieden:

Mijnwinkel.nl 

123webshop 

Mijnwebwinkel.nl

Optie 3, een webshop laten maken door een professional:

Een webshop laten maken door een webdesigner is de meest uitgebreide optie. Dit kost u weinig tijd en kennis en u kunt gebruik maken van de kennis en ervaring van het webshop bouwer. Hij of zij kan tips geven en u wijzen op mogelijke valkuilen. Het laten maken van een webshop is duurder dan de eerdere opties, echter is deze optie op de lange termijn goedkoper dan optie 2 omdat de rekening eenmalig is en optie 2 de kosten elke maand terugkomen.

Let erop bij het vinden van een geschikt bedrijf dat zij betrouwbaar overkomen, voldoende kennis en ervaring hebben en u vrijblijvende informatie kunt krijgen. Via Google kunt u bedrijven vinden. Het is lastig om hiervoor een prijs te geven aangezien de shop dan compleet passend gemaakt zal worden aan uw behoefte.