Harde schijf defragmenteren

Onderhoud is ook een belangrijk onderdeel voor het goed functioneren van de PC. Het is daarom verstandig om elke week de harde schijf van uw pc te defragmenteren.

Bij het verwijderen/toevoegen van bestanden op de harde schijf, wordt de schijf gefragmenteert. Fragmentatie is niet ernstig. Het enige nadeel is dat uw pc er langer over doet om bestanden op de schijf te vinden omdat deze verder van elkaar over de schijf zijn verdeeld. 

Met het schijfdefragmentatie programma in Windows is het mogelijk om de ruimte tussen de bestanden op de harde weer te verwijderen. Als dit is gebeurd wordt de zoektijd naar bestanden een stuk sneller!

Onderstaande stappen geven aan hoe u het defragmentatieprogramma kunt opstarten.

Stap 1
Klik op start –> programma’s –> Bureau accessoires –> systeemwerkset –> schijf defragmentatie

Stap 2
U ziet een scherm waarin bovenaan de schijf staat en onderaan twee buttons (Analyseren en Defragmenteren). Om te bepalen of de schijf gefragmenteerd moet worden kunt u op de knop analyseren klikken. Als u de melding krijgt dat uw schijf gedefragmenteerd moet worden kunt u klikken op de knop defragmenteren.

Stap 3
Als de defragmentatie is voltooid, komt hiervan een melding op het scherm. U kunt vervolgens dit venster sluiten of kiezen om een rapport te bekijken. In het rapport staan de gegevens van de defragmentatie (bijvoorbeeld: vrije ruimte).

Voor een snelle werking van uw pc is het aan te raden de defragmentatie wekelijks uit te voeren.