Schijfopruiming

Tijdens het bezoeken van websites worden zogenaamde ” cookies ” opgeslagen op uw pc.  Dit geld bijvoorbeeld ook voor tijdelijke bestanden van een office installatie en nog vele andere bestanden. Deze bestanden nemen soms aardig wat ruimte in beslag. Een oplossing voor dit probleem is Windows schijfopruiming. De overbodige bestanden worden hierbij van uw pc verwijderd. Let op! het gaat hier niet om systeembestanden, het kan dus nooit zo zijn dat bepaalde programma’s niet meer functioneren.

Onderstaande stappen geven aan hoe u het schijfopruimingsprogramma kunt opstarten.

Stap 1
Klik op start –> programma’s –> Bureau accessoires –> systeemwerkset –> schijfopruiming

Stap 2
Er komt nu een scherm naar voren die berekent hoeveel ruimte er op uw harde schijf vrijgemaakt kan worden. Dit kan even duren.

Stap 3
Nadat het berekenen voltooid is verschijnt er een nieuw scherm waarin staat welke bestanden verwijderd kunnen worden. Het kan geen kwaad om alle opties aan te vinken. Wilt u toch niks bepaalde bestanden behouden (zoals bijvoorbeeld de bestanden in de prullenbak) zet daar dan geen vinkje. Als u de gewenste keuzes heeft aangevinkt klikt u op oké.

De computer begint vervolgens met opruimen van de overbodige bestanden. Schijfdefragmentatie kunt u meenemen in uw wekelijkse onderhoudsronde.