Internet Explorer 7 installeren

Nadat Windows XP is geinstalleerd staat hier standaard Internet Explorer 6 op. Sinds enkele weken is het mogelijk om uw browser te upgraden naar Internet Explorer 7.

Stap1
Ga naar de site van Microsoft (https://www.microsoft.com/windows/ie). Klik hier op link van Internet Explorer 7. Vervolgens klikt u op de download button, waardoor het onderstaande scherm verschijnt.


Figuur 1.1.

Klik op de uitvoeren button (figuur1.1).

Stap2
Nadat u op de uitvoeren button heeft geklikt zal de download van start gaan.


Figuur 1.2.

De download is na enkele seconden voltooid.  Klik nu op uitvoeren.
Er verschijnt een beveiligingswaarschuwing met de vraag of u deze software installatie wilt uitvoeren. Klik op de uitvoeren button (figuur 1.3).


Figuur 1.3.

De installatie gaat van start en de bestanden voor deze installatie worden naar een directory op de C schijf gekopieerd. (figuur 1.4).


Figuur 1.4.

Stap3
Na enkele seconden verschijnt het welkomsvenster van de Internet Explorer 7 setup.

Figuur 1.5.

Klik in het bovenstaande scherm (figuur 1.5) op next. Figuur 1.6 verschijnt.


Figuur 1.6.

U dient akkoord te gaan met de licentieovereenkomt zoals in figuur 1.6 weergegeven. Klik op I Accept om akkoord te gaan. Figuur 1.7 zal nu in beeld komen.


Figuur 1.7.

Om van Internet Explorer 7 gebruik te mogen maken dient u uw Windows versie te valideren. Klik hiervoor op de validate button (figuur 1.7).


Figuur 1.8.

Nadat de validatie van Windows succesvol is verlopen verschijnt figuur 1.8. Zet een vinkje bij install the latest updates for Internet Explorer

Klik vervolgens op Next, figuur 1.9 komt in beeld.


Figuur 1.9.

De updates voor Internet Explorer 7 zullen worden gedownload (figuur 1.9). Na enkele seconden zijn alle updates geinstalleerd en krijgt u figuuur 1.10 te zien. Figuur 1.10 geeft aan dat de installatie van Internet Explorer is geslaagd. U moet alleen uw computer nog opnieuw opstarten. Klik hiervoor op de button Restart Now (recommended).


Figuur 1.10.

Nadat uw computer opnieuw is gestart klikt u op het internet explorer icoontje dat het op het bureaublad staat (figuur 1.11). De nieuwe Internet Explorer zal starten en is klaar voor gebruik!


Figuur 1.11.